Adobinve avança cap a la sostenibilitat: nova instal·lació d’energia solar impulsada pel programa de Fons Next Generation de la Unió Europea.

14 de febrer de 2024

Adobinve completa amb èxit dos projectes crucials a la seva planta industrial. La instal·lació solar fotovoltaica i el desmantellament de la coberta d’amiant marquen un avenç significatiu en la reducció de la petjada de carboni i el reforç de la seguretat laboral.

El projecte d’instal·lació solar fotovoltaica té una potència total de 401,80 kWp , distribuïda en 980 mòduls de 410 Wp. S’estima que amb aquesta instal·lació s’evitarà l’emissió de 163 tones de CO2  equivalent a l’any. Aquesta iniciativa, a més de contribuir a la mitigació del canvi climàtic, també reforça el compromís d’Adobinve en la transició cap a un model energètic més sostenible.

El desmantellament de la coberta d’amiant respon a la prioritat de l’empresa de garantir la seguretat i el benestar dels treballadors i de l’entorn. Aquesta mesura, a banda d’eliminar un material altament nociu, reforça els estàndards de seguretat laboral i protegeix la salut dels qui treballen a la planta industrial.

Tots dos projectes han comptat per al seu desenvolupament amb el suport financer del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea en el marc del Programa Next Generation. Adobinve ha rebut una subvenció per un import de 152.847,44 €, la qual ha estat fonamental per dur a terme aquesta iniciativa.

La realització de la instal·lació solar i el desmantellament de la coberta d’amiant estableixen un estàndard exemplar per a l’adopció de pràctiques sostenibles i segures en l’àmbit empresarial.

 

Colomer Leather Group